Продължете към съдържанието

ОРГАНИЗАЦИЯ ИСКЪР

ОРГАНИЗАЦИЯ ИСКЪР

Организация “Искър” е фракция, която е специфично насочена към ЛАРП играчи.

Ролевите интеракции винаги са били интегрална част от Рейзър уайър. Тази година в симулацията участва цяла фракция, в която акцентът е поставен върху елементи, характерни преди всичко за ларп игрите – влизане в роля и съвместно създаване на история. 

Като член на “Искър” ти си гражданин на Балгия – част от нелегална организация със собствени цели. За Искър се знае много малко, освен че преди няколко години активно се опитва да спаси един от политически обвързаните дурски бегълци. В процеса се забърква в местната контрабанда на наркотици, което води до открит конфликт между членовете на организацията. По всичко личи, че Искър не е терористична организация, макар да е сигурно, че целите ѝ са от политически характер. За целите на реалистичното поддържане на атмосфера на тайнственост, преди играта повече ще научат само записаните в тази фракция участници.

Играта като член на Искър съчетава вълнуващия драматизъм на ларп преживяванията със съвсем истинските физически и психологически предизвикателства на симулацията. Като част от организация Искър ти:

  • Ще получиш разработен персонаж, чиято роля ще играеш – вкл. предистория, мотивация, цели и отношения с други персонажи;
  • Заедно с твоите колеги ще участваш в изпълнението на задачи с шпионски характер. Вие ще избирате сами начина за изпълнение на тези задачи.
  • Ще се придвижваш по пресечен терен през зона, в която текат активни военни действия;
  • Ще говориш с хора от други фракции, от които ще трябва да успееш да скриеш своята принадлежност и цели или пък да се представяш за някой друг
  • Ще се налага да взимаш трудни морални решения… и да живееш с последиците от тях.

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Колко подготвен трябва да съм физически? Колко е тежка тази игра?

Razor Wire не е състезание по бягане с препятствия и от вас не се очаква да покривате много големи разстояния, за разлика например от бегълците. Все пак обаче, трябва да сте в състояние да ходите няколко часа по пресечен терен.

Ще имаме ли собствен лагер?

Да, но ако желаете, можете да се установите при друга фракция или да се разделите или каквото друго решите по време на играта.

Може ли да носим реплики и ще стреляме ли с тях?

Намирате се във военна зона, а по време на война въоръжените хора, които не са войници, имат много по-малки шансове за оцеляване. Носенето на големи реплики (автомати) не е забранено, но е на ваш собствен риск. Добра идея е да имате реплика на малко оръжие. Геймплеят на фракцията не предвижда участие в масови престрелки.

Какво става, ако ме убият?

Персонажът ви загива. Оцеляването е едно от условията за победа в тази фракция. Ако персонажът Ви умре, по ваше желание можете да продължите играта с някоя от другите фракции, ако имате уговорка с тях. 

Как трябва да съм облечен?

Избягвайте цели камуфлажни униформи, освен ако не планирате да опитате да се представите за военен от някоя фракция. Препоръчително е да имате удобни обувки, дълъг панталон и връхна дреха за през нощта.

Какво трябва да си нося?

Задължителна екипировка: защитни очила, телефон, оранжева шапка/жилетка за маркиране. Къмпинг екипировка за прекарване на нощта.