Продължете към съдържанието

БЕГЪЛЦИ

Ти си беглец от дурския религиозен режим. Намираш се в пограничната зона, близо до границата между Балгия и Дурсия. По пътя си загубил всичката си екипировка, храна и вода – разполагаш само с дрехите на гърба си и известна сума валута. Искаш да оцелееш и да се сдобиеш с документи, които ще ти помогнат да продължиш на Запад. 

Играта като беглец в Razor Wire е вълнуващо предизвикателство.Тя не е поредното бягане с препятствия, а комплексно преживяване, поставящо обикновения човек в необикновени обстоятелства, в които той разкрива неподозирани качества.
Като беглец в Razor Wire ти: 

  • ще избираш сам своя маршрут и ще се придвижваш на значителни разстояния по пресечен терен и извън съществуващите пътеки и пътища, през зона, в която текат активни военни действия;
  • Ще се криеш от въоръжените отряди на фанатичната групировка Права вяра. Една от техните задачи е да залавят бегълци като теб и да ги екзекутират.
  • Ще търсиш вода и храна по терена, за да оцелееш;
  • Ще преговаряш с представители на контрабандистите в района, които помагат на хора като теб… но далеч не с идеалистични подбуди. Можеш да получиш и безкористна помощ от други фракции, които симпатизират на бегълците. Ще трябва да различиш едните от другите. Решението на кого да се довериш е твое!ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Сам ли съм или в отбор?

Бегълците се придвижват в групи от двама до петима души. В малки групи те имат най-големи шансове за успех. При желание можеш да бягаш сам, но те съветваме да имаш поне един спътник.

Групите се организират между бегълците или със съдействието на организаторите.

Безопасно ли е? Има ли риск да пострадам наистина?

Всъщност е доста безопасно. Разбира се, при всеки преход в природата съществуват рискове от травми, но в Razor Wire позицията ви ще бъде периодично проследявана от организаторите. По сценарий бегълците нямат телефони, но Вие като играч ще разполагате с телефона си и ще имате номер за спешни случаи. В играта участват и спасители от няколко доброволни формирования, обучени и екипирани за издирване, спасяване и първа помощ. Те ще се отзоват бързо, в случай на необходимост.

Колко подготвен трябва да съм физически? Колко е тежко?

Всъщност едни от най-успешните бегълци в историята на Razor Wire са работещи в офис хора, които далеч не са атлети. Razor Wire не е състезание по бягане с препятствия. В тази игра Вие “симулирате” себе си и се движите с вашата скорост. Предизвикателството всъщност е много повече психологическо, отколкото физическо. Вашите решения са много по-ключови за успеха ви, отколкото физическата Ви подготовка.
Все пак обаче, трябва да сте в състояние да ходите няколко часа по пресечен терен и да можете да издържите това време с оскъдна вода и храна.

А през нощта?

До падането на нощта Вие ще сте влезли във взаимодействие с различни фракции и ще можете да изберете курс на действие. Възможно е да решите да пренощувате в лагера на някоя от тях, но това крие опасности. Може да прекарате нощта на място по ваш избор, като преспите в спасителния спален чувал, с който ще разполагате, или с помощта на екипировка, с която сте се сдобили в игра.

А мога ли да се откажа след като вече съм започнал?

Да. 

Можете да прекратите играта си във всеки един момент. Ако не се чувствате добре или имате нужда от съдействие, можете да се свържете с организаторите, които ще Ви съдействат според ситуацията.

Ако имате уговорка с друга фракция, може да продължите играта с тях.

Напускам ли играта, ако ме заловят и/или убият?

По ваше желание можете да продължите играта с нов персонаж – беглец, или с някоя от другите фракции, ако имате уговорка с тях.

Как трябва да съм облечен?

За бегълците в Razor Wire няма дрескод. Препоръчително е да сте облечен като за преход в природата – удобни обувки, дълъг панталон и връхна дреха за през нощта.

Какво трябва да си нося?

Задължителна екипировка: защитни очила, телефон, спасително одеало, оранжева шапка/жилетка за маркиране, кроки (карта) – крокито е осигурено от организаторите.

Разрешено е да носите сгъваемо ножче, но не и за игрови цели. 

Не е разрешено да си носите: раници, чанти, храна и вода, бутилки за вода.
Относително разпространена практика е бегълците да оставят на организаторите екипировка за бивакуване (шалте, спален чувал и дори палатка), която могат да ползват при специални условия.
Всичко останало, което им е нужно за изпълнение на целите и задачите в играта,  могат да намерят по терена и при взаимодействие с другите фракции.

А може ли да си нося “оръжие” (еърсофт реплика)?

Може – еърсофт реплика на пистолет, но практиката досега показва, че това намалява шансовете за оцеляване.