Продължете към съдържанието

ВОЙНАТА ИДВА

Преди няколко дни пожизненият дурски президент Боздуган официално обявява Дурсия за правоверна джамахирия и декларира намерението си да събере всички божии чада под крилото ѝ.

Първи акт на джамахирията е обявяването на нейните нови граници, които, скандално, включват международно признати балгийски територии.

Докато четете тези редове, мобилизацията в Дурсия тече с пълна сила, войски се придвижват към границата, а нови и нови групи на Права вяра проникват на балгийска територия.

Балгийското правителство не успява да реагира адекватно на заплахата. Малобройните балгийски войскови подразделения пристигат поединично и неорганизирано в бойната зона. Опълченците от Организация за защита на Балгия водят отчаяна, но обречена съпротива.

В тези смутни времена картелът “Taken Away” се опитва да защити своите активи от ескалиращите военни действия, като паралелно с това се разпространяват слухове за тайнствена операция, свързана по някакъв начин с предполагаемо елиминирания му ръководител.

Потокът от бегълци се увеличава, като днес те се стремят не просто да пресекат вече фиктивната граница между двете държави, а да си осигурят гарантирано прехвърляне към столицата на Балгия. 

В сърцето на военния конфликт спасителните формирования се борят да се справят с нарастващия брой ранени и нуждаещи се от медицинска и логистична помощ. 

В целия този хаос отново се чуват противоречиви слухове за мистериозната организация “Искър”, която подпомага ту картела, ту различни избрани бегълци, без да разкрива своите истински цели и мотиви.

Четете повече във Facebook групата на Ал Шамира – медията, на която може да вярвате!