Skip to content

“Не си го представях така. Мислех, че огромната сума пари, която съм платил на каналджиите ще е достатъчна за сравнително бързо и безпроблемно минаване на границата. Джобовете ми също са натъпкани с пари. Но парите не могат да се ядат или пият.
Леко отчаяние ме обзема, лежейки в бодливите храсти, опитвайки да успокоя бясното биене на сърцето си. Само на метри от малката ни група минава вражески патрул. Мога да усетя миризмата на пот и барут и див чесън. Вече пети час не ожем да се отдалечим на километър от границата и да достигнем до сборните си точки. А слънцето бавно залязва.”Имаш ли смелостта и волята да оцелееш?
За ветераните от предишните симулации отговорът е ясен, но ТИ, който участваш за пръв път- готов ли си да приемеш предизвикателството?

Бегълците имперсонират представители на дурската светска интелигенция и управление. Те минават баларската граница, бягайки от преследващите си- фанатичните формирования на “Права вяра”. Могат да разчитат на помощ единствено на добре платените си каналджии и на симпатизанти сред местното население. Да се доверят на някого е трудно, обаче- агентите и поддръжниците на религиозната фракция в Дурсия са навсякъде, дори в структурите на възникналният последните години картел за трансграничен трафик на наркотици.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Кога и къде ще се проведе играта?

Razor Wire 10 ще се проведе между 09.00ч на 23.09.2023г и 14.00ч на 24.09.2023г. недалеч от град Сливница. Виж повече в КОГА, КЪДЕ, КАК и във Фейсбук събитието на симулацията.

Какъв геймплей да очаквам от играта?

Играчите, които са избрали ролята на беглец, имат нелеката задача сами да изберат своята стратегия, да планират своя маршрут, да навигират през огромният, пресечен терен, да избягват наблюдателните постове и патрулите на ловуващите ги фракции, да се срещнат със своите каналджии и да оцелеят до момента на екстракция.

Дали ще опитат да събират храна от сградите по терена или ще гладуват, за да не поемат риска от засада? Дали ще използват пътищата или ще предпочетат по-бавното, но безопасно придвижване офроуд? Къде и как ще осъществят среща с каналджиите? Как ще реагират при потенциална среща с членовете на местния картел или други цивилни? Ще опитат ли да се свържат за помощ със спасителните екипи действащи на терен? Изборът е  изцяло в ръцете на всеки играч, няма предварителен сценарий.

Има ли предварителни брифинги за играта?

Да. Предварителните брифинги са изключително важни. Обикновено има два брифинга-уикенда преди симулацията и непосредствено на терен.

Следете групата на фракцията си за повече информация! Дати за брифингите ще бъдат изпратени и на електронната ви поща.

Трябва ли да имам предварителна подготовка за да се запиша беглец?

Не, необходимо е само желание. Участието като беглец в симулацията е голямо предизвикателство, но не е необходима специална подготовка.

Какво трябва да нося, идвайки на играта?

Здрави дрехи и обувки, с които бихте минали границата в реалният живот. Защитни очила с прозрачна плака и телефон са задължителни. Сгъваемо ножче и спасително одеяло, както и оранжева жилетка за маркиране при елиминация. Сухи кърпички.

Желателно е да носите шалте и спален чувал, които може да ползвате през нощта, при определени условия.

На терен ще ви бъдат дадени кроки и карти на местността.

Какво не ми е разрешено да нося на играта?

Не е разрешено да носите раници и чанти от никакъв вид. Ще се наложи да използвате джобовете си или каквото намерите на терен.

Не е разрешено да носите нищо повече от разрешената екипировка, освен медицински и хигиенни материали, ако смятате, че имате нужда от тях.

Какво да направя, ако бъда пленен или елиминиран? Мога ли да се откажа преди края на играта?

При пленяване или елиминация веднага се маркирате с оранжева шапка/жилетка.
Може да се отдалечите от мястото, да изчакате половин час и да продължите да бягате, сякаш предишните събития не са се случили.

Друга чудесна опция е да продължите играта в цивилният лагер, участвайки в ролеви интеракции с останалите играчи или дори просто да почивате комфортно. Винаги е вариант и да се приберете вкъщи.
Ако имате нужда от извозване от далечна точка на терена- свържете се с организаторите или с екипите на Аварийно Спасяване Пловдив.

Какво става, ако се загубя или нараня?

При каквито и да е сериозни извънигрови проблеми, свържете се веднага с организаторите или с екипите на Аварийно Спасяване Пловдив. Ще ви бъде оказана помощ и при нужда- евакуация от терена.

Ще имам ли достъп до вода и храна на терена?

Храна има в почти всяка група изоставени сгради на терена. Тя се намира в обозначени спейсбегове и имитира, че претърсвате цивилните сгради и плячкосвате храна от тях.

Вода има в естествените водоеми, реки, чешми. Течащата вода на терена е безопасна за пиене. При определени условия, може да се сдобиете с филтър за вода.